Σελίδες

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021

Πορτοκαλένιες μαρμελάδες!

Λαμπερή Μαρμελάδα Πορτοκάλι… Χρυσοπορτοκαλοκίτρινη! – ηχωμαγειρέματαΗ μαρμελάδα πορτοκάλι αλλιώς! 

Δυο συνεχόμενα post με πορτοκάλια, μπορεί να πηγαίνει πολύ, αλλά επειδή είναι στο τέλος τους είπα να μη το καθυστερήσω… Ήδη βέβαια  στο blog υπάρχει μια συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι, γι αυτό και ο τίτλος της διαφοροποίησης.

Η  σημερινή είναι βελούδινη όπως λέω, λεία και απαλή και είναι ιδανική για κάλυψη τούρτας  και  ένωση μπισκότων όπου τέλος πάντων θέλουμε επιφάνειες χωρίς ανωμαλίες. Ακόμη, είναι τέλεια για χρήση σε σάλτσες πορτοκαλιού (ντρέσινγκ) . 
 
Υλικά

Παρατηρήσεις

1)Βάζουμε τον πολτό σε μεγάλη κατσαρόλα για να προφυλαχτούμε από το τίναγμα του καυτού πολτού.

2)Βάζω ίσο όγκο πολτού-ζάχαρης (ενώ σε άλλες μαρμελάδες ελαττώνω τη ζάχαρη) γιατί και οι φλούδες πορτοκαλιού αυξάνουν την ποσότητα των πορτοκαλιών. Παρόλα αυτά μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη ως και 30% χωρίς κόστος στο χρόνο συντήρησης (μη ξεχνάμε ότι η ζάχαρη λειτουργεί και ως συντηρητικό). Παραπάνω μείωση μπορούμε να κάνουμε αν η μαρμελάδα μας καταναλωθεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου