σε εικονοστάσι στην μικρή εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι Δυνατο 500γρ
Αλευρι Μαλακο 500γρ
Μαγια 40γρ
Ζαχαρη 100γρ
Βουτυρο 50γρ
Σταφιδα 500γρ
Νερο 500γρ
Κανελα 1κ.γ.
Γαρυφαλο
Μοσχοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ξεκινάμε το ζύμωμα με το αλεύρι, το νερό, την μαγιά
την ζάχαρη, και το βούτυρο περίπου 4λεπτά στην αργή ταχύτητα και μόλις αρχίζει να δένει το ζυμάρι προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, κανέλα σίγουρα, τα άλλα προαιρετικά,και μόλις τα αποροφήσει το ζυμάρι προσθέτουμε την σταφίδα και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 3λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.
Αφήνουμε να ξεκουραστει για 20λ και πλάθουμε σε φυτίλια τα βουτάμε στο σουσάμι τα αφήνουμε για 30λ, και κρατάμε τις δυο άκρες και τα γυρίζουμε σε σαλιγκάρι, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολητικό χαρτί, τα αφήνουμε για 40λεπτά και φουρνιζουμε στους 200β για 25λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου