ψωμί στριφτό |
Ψωμί στριφτό
Θα χρειαστούμε τα εξής:
Αλευρι μαλακο 700γρ
Αλευρι Κιτρινο 100γρ
Αλευρι Καλαμποκιου 100γρ
Αλευρι Ολικης Αλεσης 100γρ
Αλατι 20γρ
Νερο 700γρ
Μαγια 30γρ
Πώς θα το κάνουμε ; Πανεύκολα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζύ, 4λ στην πρώτη ταχύτητα και 4λ στην δεύτερη.
Μόλις ζυμωθεί ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι για να ξεκολάει απο τον κάδο καθώς θα είναι λίγο μαλακό.
Το βγάζουμε απο τον κάδο, το βάζουμε σε μια λεκαάνη το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 50-60λ.
Κατόπιν το κόβουμε σε κομμάτια και σε βάρος που θέλουμε και το στρίβουμε χωρίς να το πλάσουμε
και το ψήνουμε στους 200β για 45λ χωρις ατμο.
Καλη σας επιτυχια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου