Τρίτη, Ιουλίου 27, 2021

" Sweet Home Alabama "

Skynyrd-Sweet-Home-Alabama.jpg

Το " Sweet Home Alabama " είναι ένα τραγούδι του Southern Rock συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1974 στο δεύτερο άλμπουμ τους, Second Helping .

Το τραγούδι γράφτηκε ως απάντηση στο Southern Man του Neil Young , το οποίο κυκλοφόρησε το 1970, επειδή χρειάστηκε ολόκληρος ο Νότος για την αιματηρή ιστορία της δουλείας και τα επακόλουθά του.

Ο Young ελέγχεται από τους στίχους του Sweet Home Alabama .

Έφτασε στον αριθμό 8 στο αμερικανικό chart το 1974 και ήταν το δεύτερο επιτυχημένο single της μπάντας.


Κανένας από τους τρεις συγγραφείς του τραγουδιού δεν ήταν από την Αλαμπάμα . Ο Ronnie Van Zant και ο Gary Rossington γεννήθηκαν και οι δύο στο Jacksonville της Φλόριντα , ενώ ο Ed King ήταν από το Glendale της Καλιφόρνια . Σε συνέντευξή του στο Garden & Gun , ο Rossington εξήγησε τη διαδικασία γραφής. «Είχα αυτό το μικρό riff», είπε. «Είναι το μικρό κομμάτι και συνέχισα να το παίζω ξανά και ξανά όταν περιμέναμε όλοι να φτάσουν για πρόβα. Ο Ronnie και εγώ καθόμασταν εκεί, και συνέχισε να λέει,« παίξτε ξανά ». Στη συνέχεια, ο Ronnie έγραψε τους στίχους και τον Ed και έγραψα τη μουσική. "

Το "Sweet Home Alabama" ήταν ένα μεγάλο χτύπημα για ένα συγκρότημα του οποίου τα προηγούμενα singles είχαν «τεμπέληνα κυκλοφορήσει χωρίς κυκλοφορία» Η επιτυχία οδήγησε σε δύο προσφορές ροκ τηλεοπτικών εκπομπών, τις οποίες η μπάντα απέρριψε. Εκτός από την αρχική εμφάνιση στο Second Helping , το τραγούδι έχει εμφανιστεί σε πολλές συλλογές και ζωντανά άλμπουμ Lynyrd Skynyrd.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες