Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021

Ιωάννης Γεωργιάδης (1874 ή 1876 - 1960)

Ioannis Georgiadis.JPG

Ο Ιωάννης Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 29/3/1874 ή 1876 και απεβίωσε 17/5/1960 . Ήταν Έλληνας αθλητής και Ολυμπιονίκης ξιφασκίας .

Σπούδασε ιατρική και διορίστηκε καθηγητής για το μάθημα ιατροδικαστικής και τοξικολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκδόσει πολλά βιβλία ιατρικής και επιστημονικά συγγράμματα.

Υπήρξε αθλητής της Αθηναϊκής λέσχης και της Γυμναστικής Εταιρείας Πατρών. 

Το 1909 σύστησε το Ανθρωπομετρικό Τμήμα Αστυνομίας , 

το 1912 ίδρυσε το Νεκροτομείο Αθηνών 

και το 1933 το Μουσείο Εγκληματολογίας 

Το 1896 στους Α΄ Ολυμπιακούς της Αθήνας κατέκτησε το χρυσό  μετάλλιο στην σπαθασκία φιλάθλων. Έγινε 8 Απριλίου στο Ζάπειο Μέγαρο με 5 αθλητές (2 ξένοι κ 3 Έλληνες) με τελικό νικητή τον Γεωργιάδη που νίκησε και τους 4 αντιπάλους του.

Στους επόμενους Ολυμπιακούς το 1900 στο Παρίσι που έλαβε μέρος , αποκλείστηκε απ τους κριτές για αντικανονικά χτυπήματα.  Στο Παρίσι το 1900 σε διεθνείς αγώνες σπάθης νίκησε τον Γάλλο Ολυμπιονίκη Κοστέ .  Το ίδιο έγινε και το 1901.

Το 1906 στη Μεσολυμπιάδα πήρε 2 μετάλλια χρυσό και αργυρό . Στην σπάθη ήταν πρώτος,  ενώ στην εθνική ομάδα οπλομαχίας στο ομαδικό σπάθης ήταν δεύτερος. Σύμφωνα με σχόλιο του Ιωάννη Χρυσάφη ,  πριν τους αγώνες "το σπαθί του ήταν 10 χρόνια αήτητο" .

Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στους Ολυμπικούς του Παρισίου το 1924 όπου δεν είχε κάποια επιτυχία.

Μέχρι την δεύτερη πρωτιά του Δήμα το 1996 στην Ατλάντα, ο Γεωργιάδης ήταν ο μόνος Έλληνας Ολυμπιονίκης με δυο χρυσά.

Τέλος διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1918 έως το 1936.

Απεβίωσε στην Αθήνα 17 Μαϊου 1960.

"Ξένοιαστος Καβαλάρης" σκηνοθεσία Ντένις Χόπερ γεν. 17/5/1936

Ντένις Χόπερ (1936 – 2010)

Ο "Ξένοιαστος Καβαλάρης" είναι μια δραματική Αμερικάνικη ταινία του 1959 σε σκηνοθεσία Ντένις Χόπερ με πρωταγωνιστές τους Πίτερ Φόντα,  Ντένις Χόπερ  και Τζάκ Νίκολσον.  Η ταινία κυκλοφόρησε στις 14 Ιουλίου 1969 απο την columbia pictures και απέφερε έσοδα 60 εκατομμύρια δολάρια παγκόσμια  ενώ τα γυρίσματα δεν ξεπέρασαν προυπολογισμό  400.000 δολάρια. Γράφτηκαν εγκώμια για σκηνοθεσία συγγραφή μουσική και όλα τα στοιχεία της ταινίας. Η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου το 1998 την χαρακτήρησε σημαντική πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά και εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των ΗΠΑ
 
 

Πλοκή 

Ο Γουάιτ /Πίτερ Φόντα και ο Μπίλι /Ντένις Χόπερ είναι δυο τύποι αντισυμβατικοί - περιθωριακοί που θα κάνουν ένα ταξίδι με μετοσυκλέτες από Λος Άντζελες για Μεξικό για να πουλήσουν την κοκαϊνη που έχουν κρύψει μέσα στο ρεζερβουάρ καυσίμων. Παράλληλα το ταξίδι αυτό θα είναι μια ευκαιρία για καινούργιες εμπειρίες. Εκεί θα γνωρίσουν τον Τζορτζ Χάνσον/Τζάκ Νίκολσον που τους ακολουθεί και θα τους βοηθήσει να βρούν την ελευθερία τους.



Ψωμί αλλιώς....

Θα χρειαστούμε τα εξής :

αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γρ.

μαγιά ξηρή 1 φακελάκι

μέλι 2 κ. σούπας

γάλα 3 κ. σούπας

ηλιέλαιο 3 κ. σούπας

αλάτι 1 κ. σούπας

ζάχαρη 1 κοφτή κουταλιά 

νερό 2 ποτήρια χλιαρό

 

Πώς το φτιάχουμε:

Βάζω σε ένα μπώλ τη μαγιά με 1 1/2 ποτήρι νερό , τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι και το κάνω χυλό

Το αφήνω μισή ώρα να φουσκώσει

Στη συνέχεια προσθέτω μέλι, γάλα, αλάτι, ηλιέλαιο, και το ανακατεύω.

Προσθέτω το αλεύρι και το υπόλοιπο νερό και ανακατεύω (δεν πρέπει να κολάει στα χέρια)

Το αφήνω μισή ώρα να φουσκώσει. Ετοιμάζω  ένα ταψί με λαδόκολα  φτιάχνω το καρβέλι μου

Τα αφήνω μισή ώρα και έπειτα τα ψήνω σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.


Σήμερα 17/5....

 

 

 

 

 

 

 

 

 Για τη σημερινή ημέρα 17 Μαϊου το Χριστιανικό εορτολόγιο έχει καταχωρήσει εορτή για την μνήμη των παρακάτω Ενάρετων Μορφών της θρησκείας μας

Άγιοι Ανδρόνικος και Ιουνία  Απόστολοι: Συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους εβδομήντα Αποστόλους του Κυρίου μας οι οποίοι εορτάζουν 4 Ιανουαρίου .  Συνεργάστηκαν με τον Απόστολο Παύλο που γράφει για αυτούς σε μια επιστολή του προς Ρωμαίους  ιστ΄7  " Ασπάσασθε Ανδρόνικον και Ιουνίαν τους συγγενείς μου και συναιχμαλώτους μου οίτινες είσιν  επίσημοι εν τοις Αποστόλοις οι και προ εμού  γεγόνασιν εν Χριστώ "  

Άγιος Αθανάσιος Χριστιανουπόλεως Τριφυλίας : Γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1664 Είχε ιερατική κλίση και επειδή δεν ήθελε να παντρευτεί έφυγε κρυφά Πήγε στην Κωνσταντινούπολη χειροτονίθηκε διάκονος και αρότερα έγινε επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Τριφυλίας Ποίμανε τους χριστιανούς 24 χρόνια και απεβίωσε ειρηνικά το 1735

Άγιος Νικόλαος Νεομάρτυρας : Γεννήθηκε στο Μέτσοβο απο ευσεβείς γονείς και σε νεαρή ηλικία ανεχώρησε για τα Τρίκαλα όπου εργαζόταν ως υπάλληλος αρτοπωλείου. Εκεί οι Τούρκοι κατάφεραν να τον πείσουν να αλλαξοπιστήσει.  Σύντομα συναοσθάνθηκε το λάθος του και επανήλθε στην πίστη του Χριστού με αξιοσημείωτη σταθερότητα. Παρά τις απειλές των Τούρκων τη φυλακή και τα βασανιστήρια δεν αρνήθηκε την πίστη του. Οι Τούρκοι τον έκαψαν ζωντανό στις 17 Μαϊου 1617. Μετά απο χρόνια κάποιος χριστιανός κεραμέας αγόρασε ακριβά την τίμια κάρα του και την δώρησε στη Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων

Σολόχων ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ Πμφαμήρ και Παμφυλών :  Κατάγονταν απο την Αίγυπτο κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Μαξιμιανού  (286-305μΧ)  Όταν υπηρετούσε στο στρατό ήταν στην Χαλκηδόνα και με εντολή του  αυτοκράτορα διετάχθησαν οι Χριστιανοί στρατιώτες να θυσιάσουν στα είδωλα  Όλοι υπάκουσαν εκτός των ανωτέρω Αγίων που αρνήθηκαν και ομολόγησαν την πίστη τους στον Τριαδικό Θεό Συνελήφθησαν και υπεβλήθησαν σε φροικτά βασανιστήρια στα οποία υπέκυψαν πρώτοι οι Μάρτυρες Παμφαμήρ και Παμφηλών και στη συνέχεια και ο Μάρτυς Σολόχων . Αφού πρώτα άσκησε κριτική στον βασανιστή του  υπέστη βάναυσο βασανισμό στο κρανίο που τον κατέστησε παράλυτο. Κάποιοι Χριστιανοί τον παρέλαβαν στο σπίτι τους όπου παρέδωσε το πνεύμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες