Κυριακή, Μαρτίου 13, 2022

Τηγανίτες του χειμώνα...

στο καυτό λάδι κουταλιές

πυκνόρευστος χυλός
τρώγονται και σκέτοι

έναν τηγανίτη με μέλι
περισσότερους τηγανίτους με μέλι

 

 

 

 

 

 

 

 

Τώρα που κάνει κρύο και όλοι όσοι δεν έχουν λόγο να βγούν απ το σπίτι ....χουχουλιάζουν... είναι καιρός για τηγανίτες! Δεν χρειάζονται πολλά υλικά αρκεί να έχετε αλεύρι που συνήθως το αλεύρι δεν λείπει ...όχι ακόμα...

Εδώ σας δείχνω πως έφτιαξα τηγανίτες . Έφτιαξα τον χυλό με νερό αλεύρι κ λίγο αλάτι . Ο χυλός είναι πυκνόρευστος δηλ. όχι πολύ ρευστός αλλά ούτε και στεγνός ... τόσο ώστε όταν πέσει στο καυτό λάδι να μην απλώσει... δεν κάνουμε κρέπες...

Βάζουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο να κάψει , όχι να αρπάξει , και ρίχνουμε κουταλιές που τις συχνογυρίζουμε μέχρι να αποκτήσουν το χρώμα που μας αρέσει.

Μπορούμε να τους φάμε με μέλι ή με ζάχαρη αλλά και σκέτους! Όπως και να τους φάμε σίγουρα πάντα θα μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια. Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες