Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022

Χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς Φαρσάλων

ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό νισεστέ/

5 ποτήρια ζάχαρη/

8 ποτήρια νερό/

1 φλ. τσ. ηλιέλαιο/

12 κ,σ, ζάγαρη/

1 φλ. τσ. καρύδια χοντροκομμένα


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

1. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό (κρύο), το νισεστέ και τη ζάχαρη να σιγοβρόσουν. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν κρέμα.

2. Σε άλλην αντικολλητική κατσαρόλα, βάζουμε το σπορέλαιο να ζεσταθεί και ρίχνουμε 12 κ.σ. ζάχαρη, αναμειγνύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα, Προσέχουμε να μην σκουρύνει και κολλήσει,

3. Αμέσως τη ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του νισεστέ, για να πάρει χρώμα και ανακατεύουμε έως ότου αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και βάζουμε τον χαλβά στο ταψί.

Ο φημισμένος χαλβάς «Φαρσάλων» δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις για τη νοστιμιά του, Φτιάξτε τον και απολαύστε τον!

Από ένα ένθετο με συνταγές που μάζεψε η Μ.Παναγάκου απ όλη την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες