Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021

Πανακότα μαστίχα με κανέλα και μέλι

 

Μια συνταγή για πανακότα με μαστίχα, πασπαλισμένη με κανέλα και μέλι. Υπέροχο πιάτο για να κλείσετε το γεύμα σας!

• 600 γρ. Κρέμα γάλακτος
• 100 γρ. Γάλα φρέσκο
• 5-6 κρυσταλλάκια μαστίχα κοπανισμένη
• 60 γρ. Canderel σε σκόνη
• 10 γρ. ζελατίνη μουσκεμένη σε νερό
• Κανέλα
• Μέλι


Βράζουμε το γάλα, την κρέμα, την μαστίχα και το Canderel. Μόλις φουσκώσει το μείγμα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη που έχουμε μουσκέψει για 10 λεπτά σε κρύο νερό. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ανακατεύοντας συχνά. Αδειάζουμε σε φόρμα και κρυώνουμε την πανακότα για τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και περιχύνουμε με μέλι, το οποίο ζεσταίνουμε σε μπρίκι για 2-3 λεπτά.

offsite.com.cy

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες