Δευτέρα, Απριλίου 05, 2021

Χάουαρντ Χιουζ




O Χάουαρντ Χιουζ (Howard Robard Hughes Jr, 24 Δεκεμβρίου 1905 - 5 Απριλίου 1976) ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, παραγωγός ταινιών, αεροπόρος και φιλάνθρωπος.

Τα πρώτα χρόνια

Το 1909, ο Χαουάρντ Ρομπάρντ Χιουζ ο Πρεσβύτερος (πατέρας του Χιουζ) εφηύρε ένα νεο τύπο τρυπανιού για πετρελαιοπηγές κανόντας την οικογένεια του εξαιρετικά πλούσια. Ο νεαρός Χαουάρντ έδειξε από νωρίς το ταλέντο του στην μηχανική, και αργότερα θα σπουδάσει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ο Χιουζ θα χάσει και τους δύο γονείς του. Την μητέρα του Άνετ το 1922 και τον πατέρα του Χαουάρντ Ρομπάρντ τον Πρεσβύτερο από καρδιακή προσβολή το 1924, καθιστωντας τον νεαρό Χαουάρντ κληρονόμο του 75% των μετοχών της Hughes Tool Company. Θα αφήσει τις σπουδές του και θα επιστρέψει στο Χιούστον για να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας.
Περίοδος Χόλυγουντ

Το 1926 ο Χιουζ θα μετακομίσει στο Χόλυγουντ και θα γίνει παραγωγός δεκάδων ταινιών του βωβού κινηματογράφου. Η πρώτη σημαντική ταινία του θα είναι η κωμωδία "Δύο νύχτες στην Αραβία" το 1927 και η οποία θα κερδίσει και το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Λιούις Μάιλστοουν. Το 1929 θα ξεκινήσει την παραγωγή της ταινίας "Άγγελοι της Κολάσεως" με πολλά προβλήματα και με υψηλό κόστος παραγωγής για την εποχή της.Τελικά η ταινία θα ολοκληρωθεί με σκηνοθέτη τον ίδιο τον Χιουζ και θα έχει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Θα ακολουθήσει η ταινία "Η Πρώτη Σελίδα" το 1931 και η θρυλική ταινία "Ο Σημαδεμένος" το 1932 που αναφέρονταν στην ζωή του Αλ Καπόνε. Το 1948 ο Χιουζ θα αγόρασει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της RKO Pictures, ένα από τα πέντε μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ, και την οποία εταιρεία θα την πουλήσει μερικά χρόνια αργότερα το 1957 στην Desilu Productions.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες