Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021

ενωσιακή περιοχή Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι


11 Αυγούστου 1961 (60 χρόνια πριν):
Τα πρώην πορτογαλικά εδάφη της Ινδίας Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν την ενωσιακή περιοχή Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι.


Η Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι είναι κυβερνητική (ενωσιακή) περιοχή στη δυτική Ινδία. Η Ναγκάρ Χαβέλι βρίσκεται μεταξύ των ομόσπονδων πολιτειών Μαχαράστρα και Γκουτζαράτ, με τη Ντάντρα να αποτελεί περίκλειστο και αποσπασμένο έδαφος, ευρισκόμενη λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Ναγκάρ Χαβέλι, στη Γκουτζαράτ. Πρωτεύουσα της "Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι" είναι η πόλη Σιλβάσσα. Η περιοχή βρίσκεται δέκα με τριάντα χιλιόμετρα από την πόλη Νταμάν, στον ανάρρου του ποταμού Νταμάν Γκάνγκα.

Η "Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι" βρίσκεται στη λεκάνη απορροής του ποταμού Νταμάν Γκάνγκα, που ρέει μέσω της περιοχής. Οι πόλεις Ντάντρα και Σιλβάσσα βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του ποταμού. Η οροσειρά των Δυτικών Γκατς βρίσκεται στα ανατολικά, και οι λόφοι της οροσειράς καλύπτουν το ανατολικό τμήμα της περιοχής. Η περιοχή δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα, παρόλο που η ακτή της Αραβικής Θάλασσας βρίσκεται μόλις λίγο δυτικότερα, στη Γκουτζαράτ.

Οι κύριες γλώσσες που μιλιούνται στην περιοχή είναι οι Γκουτζαράτι, Χίντι και Μαράτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες