Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021

Ψωμί




Τι χρειαζόμαστε:

500 γρ. αλεύρι (ή ένα μείγμα από 2 αλεύρια)
15 γρ. νωπή μαγιά ή 1 κ.γ. σκόνη μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μέλι
ζεστό νερό (όχι βραστό)
1-2 κ.σ. λάδι (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
Σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά το μέλι και αλεύρι για ένα μέτριας πυκνότητας  χυλό 
Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον πχ στον φούρνο στους 30 βαθμούς 

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα και αν χρειαστεί νερό ώστε να έχομε μια ζύμη ωραία ελαστική.
Πλάθουμε το ψωμί

Στρώνουμε λαδόχαρτο στο ταψί και τοποθετούμε το ψωμι πασπαλιζοντας με λίγο αλεύρι

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στη μεσσαία σχάρα μέχρι να πάρει χρώμα η κόρα . 

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το σκεπάζουμε με πετσέτα. 
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες