Χωριατικο ψωμι για το σπιτι σας και μονο.....
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι κιτρινο 1000γρ
Αλατι 20γρ
Μαγια 20γρ
Νερο 650γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη της κουζινας σας βαζετε το αλευρι μαζι με το αλατι, κανετε μια λακουβιτσα και θρυματιζετε την μαγια και προσθεστε το νερο. Αν δεν εχετε μαγια νωπη, βαλετε ξερη λιωστε την σε μισο ποτηρι νερο και συνεχιστε την διαδικασια.
Ζυμωνετε ολα τα υλικα μαζι για 10 λεπτα ωστε να κανετε μια ζυμη μαλακη και ευπλαστη, να μην κολαει στα χερια σας. Απλωνετε στην λεκανη σας ενα πανι, τοποθετητε το ψωμι και το τυλιγετε το ζυμαρι για 40-45 λεπτα. Αμεσως χωριζετε σε δυο ισα μερη το ζυμαρι σας και ξανασκεπαζετε με πανια τα δυο κοματια ξεχωριστα.
Αν θελετε τα τοποθετητε σε φορμα η ταψια. τα αφηνετε 1 ωρα και φουρνιζετε στον φουρνο σας στους 200 βαθμους για 30 λεπτα και 180 βαθμους για τα υπολοιπα 30 λεπτα. Προσοχη, αν ο φουρνος σας ειναι δυνατος απο την αρχη κατεβαζετε την σχαρα ενα κλικ. Σε μια ωρα το ψωμι σας ειναι ετοιμο. Αν θελετε να ακολουθησετε αλλη διαδικασια, φτιαχνοντας προζυμι, η διαδικασια ειναι διαφορετικη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου