ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
1/2 φλιτζάνι κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά μεγάλα
1/2 φλιτζάνι σκούρο ρούμι
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 κουταλιά άρωμα βανίλιας
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σκούρο ρούμι
Εκτέλεση
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια
φόρμα για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι,
το κακάο, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, το γάλα τα πρώτα υλικά
και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το ρούμι, το φυτικό λάδι καιβανίλια στο μπολ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά περίπου
μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουν ανακατευτεί καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα. Το
βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη
ζάχαρη ή με το σιρόπι.
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε
το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε
το ρούμι και ανακατεύουμε.
Ξεφορμάρουμε το χλιαρό κέικ σε μια πιατέλα και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες επάνω και γύρω γύρω στο κέικ.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Γειά σας ! ο τίτλος κατ ευφημισμόν ... παντού τα πάντα ... αλλά προσπαθούμε για το καλλίτερο ... ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρον εδώ ... Σας ευχαριστώ!
Δευτέρα, Απριλίου 19, 2021
ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες
-
Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπά...
-
Ο Τζόνι Βαϊσμίλερ (αγγλ.: Johnny Weissmuller, 2 Ιουνίου 1904 - 20 Ιανουαρίου 1984) ήταν Αμερικανός κολυμβητής, ένας από τους καλύτερου...
-
Η βουκαμβίλια ( Bougainvillea sp. ) είναι ένα πολυετές αναρριχώμενο...
-
«Όπλο» κατά της χοληστερίνης το μήλο Η κατανάλωσή του οδηγεί σε μείωση της οξειδωμένης LDL κατά 40% Όλοι γνωρίζουμε τη φράση «ένα...
-
Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό με 9 τροφές Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελείται από μία περίπλοκη και οργανωμένη ομάδα ιστών και κυττάρων...
-
Κράνα: ένας «άγνωστος» καρπός με σημαντικά οφέλη για την υγεία Εσείς ξέρετε τα κράνα; Αν όχι, θα πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια, όχι μόν...
-
Θεσσαλονικιό Σάμαλι το αγαπημένο μας Έυκολο και γρήγορο Τι χρειαζόμαστε: 800 γραμ.ψιλό σιμιγδάλι 200 γραμ.χοντρό σιμιγδάλι 1 φακελ. μπ...
-
Εύκολο και φεύγει γρήγορα Ένας συνδιασμός από ποδαράκια και αλυσιδάκια που δημιουργεί ένα δροσερό αεράτο πλεκτό για τα ανοιξιάτικα βράδ...
-
Ο Σταύρος Παράβας (15 Απριλίου 1935 - 15 Σεπτεμβρίου 2008) ήταν Έλληνας ηθοποιός με αντιδικτατορική δράση. Εξορίστηκε στη Γυάρο. Βιογραφι...
-
Ρίγανη: Η νόστιμη και θεραπευτική Από αυτή εδώ τη σελίδα http://proionta-tis-fisis.blogspot.com/2012/12/blog-post_294.html μπορείτε να...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου