ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Ζάχαρη 350γρ
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Βούτυρο 200γρ
Αβγά 2
1 κ.σ. εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. μπεικιν
1/2 κ. γλ. σόδα
Αλεύρι μαλακο 400γρ
200γρ άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μπωλ δουλεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το ξύσμα για να αρωματιστεί όλη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να ενσωματωθεί στη ζάχαρη καλά και να αρχίσει να αφρατευει.
Κατόπιν ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού με τα υπολοιπα αλατι,μπεικν,σοδα. Ζυμωνουμε ολα μαζι για λιγο.
Δεν το κουράζουμε πολύ για να μην μας βγει σφιχτή η ζύμη.
Πλάθουμε με το χέρι μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού
Τα κυλάμε σε ένα μπωλάκι με την άχνη ζάχαρη καλά να πάει παντού.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175β. για 9-11 λ.
Καλή σας επιτυχία!!!
ΥΛΙΚΑ
Ζάχαρη 350γρ
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Βούτυρο 200γρ
Αβγά 2
1 κ.σ. εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. μπεικιν
1/2 κ. γλ. σόδα
Αλεύρι μαλακο 400γρ
200γρ άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μπωλ δουλεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το ξύσμα για να αρωματιστεί όλη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να ενσωματωθεί στη ζάχαρη καλά και να αρχίσει να αφρατευει.
Κατόπιν ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού με τα υπολοιπα αλατι,μπεικν,σοδα. Ζυμωνουμε ολα μαζι για λιγο.
Δεν το κουράζουμε πολύ για να μην μας βγει σφιχτή η ζύμη.
Πλάθουμε με το χέρι μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού
Τα κυλάμε σε ένα μπωλάκι με την άχνη ζάχαρη καλά να πάει παντού.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175β. για 9-11 λ.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου