Γειά σας ! ο τίτλος κατ ευφημισμόν ... παντού τα πάντα ... αλλά προσπαθούμε για το καλλίτερο ... ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρον εδώ ... Σας ευχαριστώ!
Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 03, 2021
Γιαουρτοπαγωτό με ροδάκινα
Γιαουρτοπαγωτό με ροδάκινα
Το πιο διαδεδομένο γλυκό του φετινού καλοκαιριού, είναι το παγωτό γιαούρτι που μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Ιδανική πρόταση γλυκού για τους μικρούς μας φίλους καθώς δεν περιέχει ίχνος συντηρητικών. Αντιθέτως είναι θρεπτικό και άκρως δροσιστικό.
2 Φλιτζάνια γιαούρτι
6 ροδάκινα
Για το παγωτό
4 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
Σιρόπι καραμέλας
Ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπολ τη ζάχαρη, μαζί με τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά, έως ότου το μείγμα ασπρίσει και γίνει αφράτο.
Κατόπιν, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και μόλις ζεσταθεί, το ρίχνουμε λίγο - λίγο στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας καλά.
Στη συνέχεια βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος.
Μόλις η κρέμα κρυώσει, προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη, έως ότου παγώσει ελαφρά το μείγμα.
Κατόπιν βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, και αφού προσθέσουμε το γιαούρτι, το χτυπάμε με το μίξερ για ένα λεπτό ακόμη και ξαναβάζουμε το μπολ στην κατάψυξη, ώστε το μείγμα να παγώσει πολύ καλά.
Για να σερβίρουμε το παγωτό, βγάζοντας το σκεύος από την κατάψυξη, και με το ειδικό εργαλείο για παγωτό ή με ένα μεγάλο κουτάλι, βάζουμε σε ένα ποτήρι 2 μπάλες παγωτού και 2 ροδάκινα κομμένα στη μέση.
Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας.
infokids.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες
-
Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπά...
-
Ο Τζόνι Βαϊσμίλερ (αγγλ.: Johnny Weissmuller, 2 Ιουνίου 1904 - 20 Ιανουαρίου 1984) ήταν Αμερικανός κολυμβητής, ένας από τους καλύτερου...
-
Η βουκαμβίλια ( Bougainvillea sp. ) είναι ένα πολυετές αναρριχώμενο...
-
«Όπλο» κατά της χοληστερίνης το μήλο Η κατανάλωσή του οδηγεί σε μείωση της οξειδωμένης LDL κατά 40% Όλοι γνωρίζουμε τη φράση «ένα...
-
Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό με 9 τροφές Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελείται από μία περίπλοκη και οργανωμένη ομάδα ιστών και κυττάρων...
-
Κράνα: ένας «άγνωστος» καρπός με σημαντικά οφέλη για την υγεία Εσείς ξέρετε τα κράνα; Αν όχι, θα πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια, όχι μόν...
-
Θεσσαλονικιό Σάμαλι το αγαπημένο μας Έυκολο και γρήγορο Τι χρειαζόμαστε: 800 γραμ.ψιλό σιμιγδάλι 200 γραμ.χοντρό σιμιγδάλι 1 φακελ. μπ...
-
Εύκολο και φεύγει γρήγορα Ένας συνδιασμός από ποδαράκια και αλυσιδάκια που δημιουργεί ένα δροσερό αεράτο πλεκτό για τα ανοιξιάτικα βράδ...
-
Ο Σταύρος Παράβας (15 Απριλίου 1935 - 15 Σεπτεμβρίου 2008) ήταν Έλληνας ηθοποιός με αντιδικτατορική δράση. Εξορίστηκε στη Γυάρο. Βιογραφι...
-
Ρίγανη: Η νόστιμη και θεραπευτική Από αυτή εδώ τη σελίδα http://proionta-tis-fisis.blogspot.com/2012/12/blog-post_294.html μπορείτε να...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου