Σάββατο, Απριλίου 16, 2022

Σταφιδόψωμο Αχαΐας

Απο της νηστίσιμες συνταγές που συγκέντρωσε η Μ.Παναγάκου απ όλη την Ελλάδα για τη Σαρακοστή.

 ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι ελαιόλαδο/

1 ποτήρι ζάχαρη/

2 ποτήρια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού/ξύσμα από τα πορτοκάλια/

1 ποτηράκι του λικέρ, κονιάκ/

1 ποτήρι σταφίδες/

1 ποτήρι χοντροκομμένα καρύδια/

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΙ

1κ. γλ. κανέλλα τριμμένη/

1 κ. γλ. γαρίφαλο τριμμένο 


Τρόπος παρασκευής


1 . Βάζουμε τις σταφίδες σε μπολ με χλιαρό νερό και κονιάκ να τις σκεπάζει για να φουσκώσουν και να μολακώσουν. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη ανακατεύουμε το ξύσμα στον χυμό και προσθέτουμε τη σόδα. Μόλις αρχίσει να ξεχειλίζει το ρίχνουμε στο μείγμα του λαδιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.


2, Ανακατεύουμε στο αλεύρι την κανέλλα, το γαρίφαλο και τα καρύδια προσθέτοντας τα σιγά σιγά στο λάδι και ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος, στραγγίζουμε τις σταφίδες, ρίχνοντας και αυτές στο μείγμα.


3.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς αερόθερμο, λαδώνουμε καλά ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το σταφιδόψωμο.

Ψήνουμε για 50-60'). Όταν είναι έτοιμο και καλά ψημένο, το βγάζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει. Το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και συνοδεύουμε με σπιτικό λικέρ βύσσινο ή πορτοκάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες