Από την συλλογή των νηστήσιμων συνταγών της Μαίρης Παναγάκου
απο διάφορα μέρη της Ελλάδας που εκδόθηκαν σε ένθετο φυλλάδιο παλιάς εφημερίδας.
Ένα πιάτο απο την Μήλο - Μελιτζάνες πιλάφι
ΥΛΙΚΑ:4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες/
1/2 φλ, τσ. ελαιόλαδο/
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα/
1 κ.σ, μα•ιντανό ψιλοκομμένο/
1 ποτήρι ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες/
1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα/
2 1/2 ποτήρια ζεστό νερό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
1 . Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε 4 κομμάτια και τις αφήνουμε σε λεκάνη με αλατισμένο νερό για 1/2 ώρα, να ξεπικρίσουν.
2. Σε κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 1Ο'. Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες να σοταριστούν. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15'.
3. Ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
4. Μόλις σβήσουμε το φαγητό, βάζουμε και τον μαϊντανό για να κρατήσουμε τη μυρωδιά του. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες πιλάφι, ζεστές και απολαμβάνουμε τη νοστιμιά
Συνοδεύει αρμονικά, τηγανητά θαλασσινά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου