Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021

κέτσαπ χωρίς συντηρητικά


• 1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο • 1/2 φινόκιο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
• 1 σέλερι χοντροκομμένο
• Ελαιόλαδο
• 1 κομματάκι ginger καθαρισμένο χοντροκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
• 1/2 πιπεριά τσίλι
• 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (φυλλαράκια) πλυμένα και τους μίσχους ξεχωριστά
• 1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρου
• 2 γαρίφαλα
• Αλάτι, Πιπέρι
• 500 γρ. τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
• 500 γρ. τοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα
• 1 φλιτζάνι κόκκινο ξύδι
• 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

Βάλε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ράντισε με ελαιόλαδο, ρίξε το ginger, σκόρδο, τσίλι, τους μίσχους του βασιλικού, το κόλιαντρο και το γαρίφαλο. Αλατοπιπέρωσε
Άφησε τα λαχανικά να μαραθούν για 10 με 15 λεπτά και πρόσθεσε τις ντοματες μαζί με 1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό. Άσε το μείγμα να πάρει βράσει και να σιγοβράσει για μέχρι να μειωθεί στο μισό
Πρόσθεσε τα φύλλα βασιλικού και γύρισε τη σος σε επεξεργαστή τροφίμων. Λιώσε και πέρασε μέσα από έναν κινέζο (λεπτή σίτα) για να γίνει απαλή και γυαλιστερή
Γύρισε την ketchup σε καθαρό σκεύος και πρόσθεσε τη ζάχαρη και το ξύδι. Ζέστανε και πάλι την ketchup να μειωθεί και να σφίξει ώσπου να αποκτήσει την υφή της ketchup
Αποθήκευσε την ketchup σε αποστειρωμένα βαζάκια και αποθήκευσε στο ντουλάπι μέχρι και για 6 μήνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες